maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Hyperaktiivisuutta?

Tiedä mistä olen saanut kauhean kasan energiaa, mutta päässä kuplii iso kasa erilaisia neuleideoita jotka haluaisivat tulla tehdyiksi. Pitänee kirjata ne ylös ennenkuin pääsevät unohtumaan.

Tällä hetkellä puikoilla on vanttuut Fritidsgarnista, sain tehtyä ekan vanttuun peukaloa vaille valmiiksi ja hyvän matkaa sille kaveriakin, mutta nyt kirvelee sormien välejä niin paljon että piti jättää tuo odottelemaan hetkeksi. Villa-allergia muistutti siis taas itsestään, saapa nähdä kuinka käy suunnitelmien. Tuo nyt puikoilla oleva pari on kaverille jälkitoimitusjoululahjaksi, ja mulla on langat vielä toiseen pariin itselleni. Mahtaako käydä niin että joku saa paketissa huopuvaa lankaa vai pystynkö venymään nuo itselle tarkoitetut huovutettavaan muotoon saakka. Kaupassa kokeilin valmiiksi huovutettua tumppua, se ei kutissut tippaakaan. Ehkäpä pesukone auttaa tuohon karheuteen.

Vanttuut ovat siis harppaus seuraavaan työhön, kun tuohon työkaverin verkkohuiviin varattu lanka otti ja loppui vain muutamaa kerrosta vaille huivin valmistumista. Noh, huomenna saa lisää lankaa. Sitten saa työkaveri itselleen pörröisen huivin lämmittämään itseään (jos vaikka tässä joskus tulisi pakkasta).

Mutta niitä ideoita. Tein tutkimusmatkan lankalaatikoihini tänään, ja päähän tupsahti pari ideaa. Joulukuusen alta löytyi vihreää Alpacaa, ne huutelevat haluavansa palmikkoranteistimiksi. Pitää kaivaa tuolta jostain pahvilaatikosta (kyllä, mulla on kaikki käsityökirjat vielä muuton jäljiltä laatikoissa) neulemallikirja ja opetella joku hieman mutkikkaampi palmikko kuin mitä se perus kolmen silmukan letti on.

Lisäksi laatikosta löytyi BBB Filatin pinkki-lila-valko-vaaleanpunakirjavaa paksumpaa lankaa, se on kuiskutellut haluavansa hartiamalliseksi Fifiksi. Pitää vaan tutkailla ensin miltä pätkävärjätty lanka mahtaa näyttää Fifissä. Kokemuksia, anyone?

Lisäksi mulla on ollu mielessä se omasuunnittelema lämmin poncho. Siihen ei ole lankaa, malli alkaa olla aika hyvin valmiiksi muhinut. Mustaa Isoveljeä ei taida saada enää kesällä, joten sitä pitäisi hankkia nyt muutama kerä ja katsoa, saisiko tuosta suunnitelmasta minkäännäköistä järkevää viritelmää aikaiseksi.

Lisäksi, ensimmäistä kertaa elämässäni alan tuntea, että voisin olla valmis neulomaan jotain vieläkin suurempaa. Uudessa Modassa oli todella hyvännäköinen slipoverin ohje, sellaisen voisin koettaa tekaista tässä myöhemmin.

Uuden piponkin tarvitsisin. Laatikossa oli mukavaa mustaa Sisu Glitteriä, siitä voisi tulla kiva hiippamallinen pipo ja sen koristeeksi voisi täräyttää vaikka paljetteja! Hui.

Argh, sormenvälit kutisevat jo sen verran, että taidanpa jättää tuon vanttuun neulomisen tältä illalta vähemmälle. Menen upottamaan räpyläni rasvapurkkiin ja sitten tökötänkin toimettomana hetken. Yllättävää, miten äkkiä tuollainen ikävä ihottuma nousee.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hei! Onkohan BBB-lankasi samaa kuin minun blogissani oleva fifi on tehty? siitä ainakin näen pätkävärjätyn käyttäytymisen fifissä.

9:02 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ja kirjoitusvirhekin iski... siis siitä näet sen pätkävärjätyn jäyttäytyimisen fifissä. Ja tuo huivi siis uusimmassa postauksessa.

10:36 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Heips taas! Yhdestä kerästä riitti kärjestä niskaan laskien vajaaseen 7 mallikertaan. Taisin tehdä sen vitosen pyöröllä.

6:24 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hello!

Ei villa-allergia todellakaan huvittava ole, etenkään kun on käsitöiden parissa viihtyvää sorttia. :) Mutta hienot tuli...

4:01 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home